2012. december 23., vasárnap

Счастливого Рождества!

ami oroszul (ha a google nem tréfált meg) annyit tesz: Boldog karácsonyt!

Mostanában finoman szólva el van hanyagolva szegény blog, minthogy olvasni rengeteg kedvem van, értékelést írni viszont zéró. Gondolom ez most különösebben senkit nem zavar, elvégre itt az ünnep, sokaknak levegőt venni sincs ideje, nemhogy blogot olvasni :) De azért ha valaki mégis idetéved, hát valami karácsonyias hangulatba fusson már bele, gondoltam én, s ezzel beletúrtam a komódfiókba.

Gyerekkoromban egy ideig meg voltam veszve a képeslapokért. Meg még sok minden egyébért is meg voltam veszve, már gyűjtögetési szempontból, de azt hiszem a képeslap volt az első helyen. És hát ezt egyszer megemlítettem a nagypapámnak. Mármost vele vigyázni kellett, mert például mikor az a kósza, és ami azt illeti, teljességgel érthetetlen ötletem támadt, hogy mixer leszek, ha nagy leszek, szóval mikor ezt én remekül kitaláltam és elmeséltem neki, hát akkor nekem akarta adni az összes poharát :) Valami hasonló történt a képeslapokkal is, őrzök egy nagy kupacot azokból amiket kapott, vagy amiket utazáson vett. Na, hát ezek voltak a komódfiókban, amibe beletúrtam. És ezek között a lapok között van egy pár orosz is, ezek a kedvenceim, és ezeket szkenneltem most be nektek. Igaz, hogy kis nyomozás után kiderült, hogy a "С новым годом!" az nem boldog karácsonyt jelent, amint azt én gondoltam, hanem hát azt hogy "Boldog új évet!", de szerintem ezen senki nem fog fennakadni, elvégre az új év is mindjárt itt van :)
Szóval íme, egy kis ünnepi hangulat orosz módra :)
(Nekem a legalsó az abszolút kedvencem.)





Kellemes Ünnepeket! :)

2012. december 6., csütörtök

Mikulancsos

Kedves Barátim!

Mikulancs napjának alkalmából kívánok mindőtöknek egy nagy zsáknyi mindenjót: piros almát, mogyorót... de legfőképp csokit. Mert csoki nélkül nincs Mikulancs.

Üdv:
Nokedli

U.i. Arra az esetre, ha pont egy hanyag, vagy NorbiUpdate-típusú Télapót sikerült volna kifognotok, ehun van néhány csokis-kakaós plakát a régi szép időkből :)





A képeket az images.google.com segedelmével vadásztam le.