2013. november 26., kedd

Hirtelen felindulásból

Emlékeztek arra a részre a Reszkessetek, betörők!-ből, mikor Kevin ráébred, hogy csak az övé az egész ház? Tudjátok, mikor karját lengetve rohangál fel s alá a folyosón azt rikoltozva: "Szabad vagyok, szabaad!"
Valami egészen hasonló élményben van részem. Tegnap gondoltam egyet, és töröltem az összes váró-, és kívánságlistámat. Könyvest, filmest egyaránt. Írmagja se maradt. Mennyei érzés. Tele lett a hócipőm azzal, hogy állandóan rendezgetni, selejtezni kellett, meg úgy egyáltalán, elegem volt belőle és kész. Különben is hiszek benne, hogy azok a könyvek, amiket tényleg el kell olvasnom, megtalálnak. Akkor, amikor szükség lesz rájuk. Amiknek pedig a polcomon kell lenniük, azok eszembe fognak jutni ha vásárolni megyek. A többi meg le van tojva :)
Legközelebb, ha megyek a könyvtárba azt tehetem, amit a legjobban szeretek: bóklászhatok a polcok közt és találomra választhatok könyvet, anélkül hogy azon gondolkoznék, vajh' mik is vannak a kilométeres várólistámra pakolva - csak arra figyelve, hogy melyik az, ami úgy hív magához, mint Micimackót a tizenkét csuprok. Már előre élvezem :)

13 megjegyzés:

  1. Éljen a szabadság! Meg a könyvek, vagy a szerelem, vagy a könyvszerelem vagy a szerelemkönyv vagy mi.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen ez így mind, úgy lesz a legegyszerűbb :D

      Törlés
  2. Úristen, ez még sosem jutott eszembe! A várólistámon 589 könyv van... A kívánságlistámon alig pár.
    Elültetted a bogarat a fülemben.. (meg kellett néznem, hogy így mondják-e:D)
    Egyébként gratulálok, tényleg Reszkessetekbetörős érzés lehet!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem is tudnám megmondani, mennyi VOLT, de szerintem 8-900 simán, ha az itthoniakat meg a könyvtárosakat egybevesszük :D
      Ó, igen, már csak egy szupersajtos óriáspizza kéne :)

      Törlés
    2. :D meg égető arcszesz a pofidra :)
      Nagyon bizsereg az ujjam, hogy letöröljem a várólistám. Már lementettem egy doksiba őket, lehet, hogy követlek a nagy elhatározásodban.
      De most ezt állhatok neki egyenként törölgetni?

      Törlés
    3. Azt inkább hanyagolnám :))) Inkább egy nagy halom nasit kérek meg egy fekete-fehér krimit :)
      Csak aztán nehogy megbánd, nem szeretek csuklani :) Amúgy ja, én is egyesével töröltem, eltartott egy darabig basszus :/

      Törlés
    4. kész vagyok, tök jó ötlet volt!! :) Csodásan érzem magam :)

      Törlés
  3. Hurrá, hurrá - csak a George Michael szám jutott eszembe - Freedom! :) De a Reszkessetek betörők hasonlat is magáért beszél (imádom azt a részt!) :)
    Én akkor éreztem ilyet, amikor elhatároztam, hogy nem akarom folyton folyvást az új megjelenéseket kajtatni, hanem szépen olvasgatom azt, amihez kedvem van. Olyan könyvek találtak meg így, amelyeknek utólag nagyon örülök :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus, nem jut eszembe a dallama, pedig ismerem, sőt szeretem is azt a számot :D
      Na, azoknak sose szenteltem túl nagy figyelmet :D Most annyi van, hogy pár írót (Ishiguro, Baricco sötöbö) "figyelek", úgyhogy ha új könyvük jelenik meg, azt látom - ennyi nekem elég is :)

      Törlés
  4. Hú, kissé felemás érzéseket váltott ki belőle, mert én biztosan nem tudnám megcsinálni, mert az adatokat valahogy nem esikjól törölni, viszont a szabadság érzése az tök jó, és örülök neked :) :) énel tudok vonatkoztatni a listáimtól, anélkül válogatni, hogy rájuk koncentrálnék, miközben azért adatszerűen megvannak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is nagyon gyorsan nekiálltam, mielőtt még meggondolnám magam. Egyelőre nem bántam meg :) Tulajdonképpen semmi fontos nem veszett el, a fejemben továbbra is őrzök egy listát egy el-akarom-olvasni címkével ellátott fiókban. Nálam amúgy úgy ment a dolog, hogy könyvtárazás előtt végignéztem a polcot, hogy mihez van kedvem, azt megnéztem bent van-e, és írtam egy kis listát. Na, ennek vége :)

      Törlés