2012. április 14., szombat

Biribiszkum abrakadabra boszilikum!

Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról...

Hát az egész úgy kezdődött, hogy... hogy egyszer régen, nagyon régen kerek erdő paneltenger közepében erősen rajongtam egy mesekönyvért. Ezért a mesekönyvért. Ha jól emlékszem, az általános iskola könyvtárában is igen sokat sündörögtem annál a polcnál, ahol ennek a sorozatnak a kötetei trónoltak. Tudniillik egy időben kiskönyvtáros voltam :) Na mindegy, szóval a lényeg az, hogy nagyon imádtam ezt a könyvet, és mégis totál elfeledkeztem róla. A molynak köszönhetem, hogy eszembe jutott, ott jött szembe velem a borító, arról ugrott be minden. Aztán tavaly végre előkerült a könyv, most pedig átrohantam rajta. Vidám egy félóra volt, mit ne mondjak. Határozottan jót tett a kedélyemnek, sőt, a tanulási kedvemnek is, szóval nemcsak kellemes időtöltés volt ez, hanem hasznos is.

Itt kérem van minden a fogfájós óriástól kezdve a varázsgyűrűn és a propelleres szappanbubirepülőn keresztül a törp-utazási irodáig. Imádom. Nem annyira, mint gyerekként, de majdnem. Kell nekem a többi rész is, nagyon kell...

Egyébiránt az a helyzet, hogy elsősorban nem maga a történet volt anno - és per pillanat - a rajongásom tárgya, hanem a rajzok. Mert azok valami fenomenálisak, de tényleg. Be is szkenneltem pár oldalt, úgyhogy lehet gyönyörködni. Én akkora vigyorral tanulmányoztam őket, hogy majd' szétrepedt bele az arcom. Van pöttyös gatyós kecskebéka, meg fenekelőgép az illuminált állapotba került óriástörpök (vagy törpóriások, bonyolult ez kérem) büntetésére, meg óriási uborkaszeletelő masinéria, meg satöbbi. Jó nézelődést :)




Eredeti cím: Storie del Bosco di Gnomi e di Giganti
Bembo, 1989
Magyar szöveg: Szőcs Zsóka

A képek forrása meg a scanner :D

4 megjegyzés:

  1. Jaaaaaaj, hát ez nekem is megvolt! De kár, hogy már nincs :( Teljesen elfelejtettem, és ahogy néztem a képeket, akkor döbbentem rá, hogy én ezt ismerem. Tényleg hatalmas, ahogy meg van rajzolva :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bakker... Olyan rég jártam itt, hogy csak most látom, hogy írtál :S Mindazáltal örülök, hogy kellemes emlékeket sikerült felidézni :))

      Törlés
  2. Többi rész képei nincsenek meg? Az egész könyv beszkennelve?

    VálaszTörlés