2012. október 31., szerda

Egy tökös ünnep

Nos, nem tudom ki hogy van vele, de nekem a Halloween mindig szimpatikus ünnep volt. A gyerekek mókás szerkóba öltöznek, és betegre zabálják magukat csokival meg cukorkával (következő életemben angol gyerek akarok lenni), vicces töklámpások vicsorognak a jónépre, boszorkák repkednek, szellemek kísértenek... szóval hát na, érdekes is, meg vidám is. Az összes külhonos vígság közül, ami kezd beszivárogni országunkba, nekem ez tetszik a legjobban. Ráadásul bolondulok a múlt század eleji képeslapokért, és hát mit mondjak, az év legtökösebb napjára elég jókat találtak ki. Van köztük übercuki, van mókás, van bizarr, van mindenféle... Ezekből a képeslapokból mutatok meg most néhányat. Aki többre vágyik, csak pötyögje be a "vintage halloween card" varázsszavakat egy képkeresőbe, tegyen maga elé egy kis tálka tökmagot, és mulasson :-)

A képeket az images.google.com segített levadászni, a melléjük tálalt fárasztó kísérőszöveget én követtem el. Jó nézelődést :-)
(Mint rendesen, a képek kattintásra nagyobbra nőnek.)


Ismeritek azt a részt a Jóbarátokból, amikor Joey feje beleszorul egy pulykába? Na, szerintem a bal oldali hölgy hasonlóképp járt. A jobb oldalon látható, marhaparizer szeletekkel dúsan dekorált ruhában pompázó női személy pedig épp a tökgólemek hódolatát fogadja.


Egyik járgány tökösebb, mint a másik. Nem is beszélve a sofőrökről :-)


Míg a bőrsortos ürdög az ünnepi menün dolgozik, a töklegények besütiznek. Utóbbiak mindegyike egyéniség: balról jobb felé haladva láthatunk köztük jövendőbeli rocksztárt, szociopata sütigyilkost, csekélyértelmű tökbocsot (én legalábbis nem nagyon kalimpálnék ilyen merészen a nyílt láng közelében, ha kukoricacsőből lenne a karom), és csupa jóindulat szocmunkást.


Ez a 'fejelj a dézsába és harapj rá egy almára' játék nekem nem nagyon menne... És abban sem vagyok biztos, hogy szeretnék töklángon sült baglyot pirított almával. Vagy sült almát pirított bagollyal.


Kinek a pap, kinek a pumpkin... Míg a baloldali, eladósorban lévő ifjú hölgy szemmel láthatólag odavan tök jóvágású udvarlójáért, addig a jobb oldali kislány nyavalyatörős lett a félelemtől. Megjegyzem, ha egy ilyen képeslapot kaptam volna, engem is kirázott volna a hideg - ritka ronda, következésképp az egyik kedvencem.


A szimpatikus banyákok. Van, akinek csini tökkuckója, s van, akinek rúzsos szájú macskája van. Kinek mire telik, ugye.


Kukkolós hajlamú boszorka és töklak egereknek. Utóbbi nem tudom, mennyire macskabiztos...


A tökfödő veszélyei: először még roppant mókás, aztán egyszercsak két lábon járó tökfej lesz belőled, míg végül azon kapod magad, hogy kosárral a fejeden vigyorogsz, mint a tejbetök. Szomorú, igen szomorú sors ez.


És azoknak, akik még nem fáradtak le teljesen ökörködéseim olvastán, itt van három képeslap az übercuki kategóriából, levezetésképp.

Szellemes-kellemes-jellemes Halloweent mindenkinek! :-)

6 megjegyzés:

  1. A képek jók, de én még örülök, hogy a töközésen kívül, eddig nem lett belőle magyar szokás.
    :)
    Ha nem magyar lennék, hanem olyan, ahol ez ténylegesen régen szokássá vált, nem zavarna, mert tetszenek belőle hagyományok, de itthon zavar-egyelőre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem mondtam, hogy örülök neki, hogy kezdjük átvenni ezt az ünnepet, csak azt, hogy még ez a legjobb (az a helyzet, hogy rühellem a februári szívecske-ölelkezőmaci-satöbbi őrületet). Jópofa ünnep, ennyi :) Azért ha egyszer bekopogtat hozzám egy csapat gyerkőc szellemnek öltözve és azt rikkantja, hogy "Csokit vagy életet!", na akkor behidalok az tuti. De őszintén szólva nem hiszem, hogy ideáig fajul majd a dolog :)

      Törlés
    2. Nagyon szép bejegyzés, ez tetszik. A többit csak azért írtam, mert éppen @Szilvamag írta, hogy hozzájuk becsöngettek.....
      én is lehidaltam volna.
      :))

      Törlés
    3. Nem mondod :O Na, ez azért durva...

      Törlés